TISKOVÁ ZPRÁVA: Soutěž Medik roku 2016 vyhrál tým z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze

28.04.2016

O víkendu 16. - 17. dubna 2016 se ve strakonické nemocnici uskutečnil už druhý ročník soutěže Medik roku, který organizoval Jihočeský kraj ve spolupráci s Jihočeskými nemocnicemi, a.s. a organizací HealthCare Institute, o.p.s..

Celkem 75 studentů českých lékařských fakult si v rámci 11 disciplín ověřilo své odborné vědomosti, pohotovost i zručnost v práci s přístroji. Šlo například o práci s laparoskopickým či endoskopickým trenažérem, testování znalostí z řady medicínských oborů, ale také o orientaci v medicínsko-právním prostředí.

Na 1. místě se umístil tým z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze ve složení: Roman Kalista (kapitán), Tereza Cihlářová, Eva Fürstová, Kvido Štěpánek a Daniel Vích.

Vítězný tým převzal na tiskové konferenci čestné uznání od ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka.

Video z tiskové konference na Ministerstvu zdravotnictví České republiky. test

Tisková zpráva s výsledky soutěže (MS WORD)

Tisková zpráva s výsledky soutěže (PDF)

Fotogalerie ze soutěže MEDIK ROKU 2016

28.04.2022

POZVÁNKA NA 17. FÓRUM CELIAKŮ - GLUTEN FREE PRAGUE EXPO 2022

V Praze, v sobotu 21. května v PVA EXPO Praha proběhne u příležitosti Mezinárodního dne celiakie již 17. Fórum celiaků. Akci pořádá pacientská organizace Společnost pro bezlepkovou dietu za finanční podpory Úřadu vlády České republiky.

Zobrazit více novinek

Odběr novinek

Přihlaste se k odběru novinek

www.vzacna-onemocneni.cz